Pochodzenie i Plantacja kawy Kenia Perła Afryki: Ziarna pochodzące z plantacji regionu Kirinyaga, w pełni oddają urok kenijskiej kawy. Dzięki wulkanicznej glebie oraz górzystemu terenowi regionu, otrzymujemy ziarna łączące zrównoważone/pełne body oraz niepowtarzalne owocowo-kwiatowe nuty. W miejscowości Muchagara znajduje się plantacja, na której skupuje się kawę z całego regionu. Infrastruktura związana z przetwarzaniem ziaren została wybudowana w 1959 roku. Obecnie prawie 500 członków związku farmerów Baragwi korzysta z urządzeń w Muchagara, celem przygotowania kawy do sprzedaży. Do czyszczenia ziaren używa się krystalicznie czystej górskiej wody z rzeki Kamweti. Następnie ziarna są suszone w upalnym afrykańskim słońcu na odpowiedni przygotowanych stelażach.
Charakter i smak kawy Kenia Perła Afryki: nuty jaśminu, moreli, ziół. Wyjątkowo przyjemna kawa dla wszystkich kawoszy! Oznaczenie "AA" określa najlepszą dostępną jakość ziarna.
Skład: kawa Arabica 100%
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Muchagara, Kirinyaga District
Gatunek: Arabika, SL34, SL28
Zbiory: listopad - grudzień Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1700 - 1800 m n.p.m.
Profil palenia: średni
Smak: słodkawy, z wyczuwalnymi owocowo-kwiatowymi nutami